Beslisboom schoolondersteunend aanbod

Pedagogische trajecten:

Vanaf dit schooljaar is het CLB de sleutelpartner bij aanmelding van jongeren in het Genkse secundair onderwijs naar schoolondersteunend aanbod. Dat wil zeggen dat wie bij Petra wil aanmelden best eerst contact neemt met het CLB waarna de CLB-medewerker een aanmelding voorbereidt. Op deze manier kunnen ouders, jongeren en scholen rekenen op de best passende verwijzing.

Omdat het hier om een proefproject gaat, stellen we het wel op prijs als u ons ook even op de hoogte brengt van de aanmelding bij het CLB. Zo kunnen wij mee het proces volgen. Daarnaast kunnen we zo tijdig bijsturen als de opstart nadert van een Petragroepstraject en we nog niet met een volledige bezetting zitten.

Klastrajecten:

Ook vanaf dit schooljaar spreken we enkel nog van een Klas-in-zicht. De klastrajecten worden voortaan enkel onder deze vorm aangeboden (een intensief traject van één week) en zijn steeds een antwoord op een kwestie die zich in de klas stelt. Aanmelding van een klas kan door de school of het CLB.

Toch willen we graag ook nog de vragen naar preventieve klastrajecten ontvangen. Mogelijk sturen we op basis van de vragen ons aanbod volgend schooljaar bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Menu Title