praktijkbeschrijving Vitamientje en Ratatouille

In de loop van 2013 brachten medewerkers van EXPOO de Inloopteams Kom’ma en Huis der Gezinnen samen om kennis en ervaringen uit te wisselen rond hun (op)voedingsprogramma’s Vitamientje en Ratatouille. Het resultaat hiervan was een praktijkbeschrijving of een “grondplan” dat je op de website van EXPOO kan lezen.

Anno 2016 heboy-709943_640bben we een aantal keer een “ratatouilleke gedaan”. Daarmee zit Ratatouille nu ook in onze portfolio. Daarnaast organiseren we ook naargelang de behoefte “Zo zijn onze manieren” over tafelpedagogie. Als je meer overzicht wil over alles waar we aan meewerken rond voeding en opvoeding, dan kan je op de site van Campus O3 Schermafbeelding 2016-02-22 om 17.03.42 terecht.

Wat zijn de plannen? Er is een zorgpad in de maak voor hulpverleners wanneer eten een probleem wordt. Die maken we samen met Huisartsenkring Prometheus en het ZOL. We hopen ook geld bijeen te krijgen voor een mobiele keuken zodat we onze Speel’Bus kunnen ombouwen tot een Kook’bus. En natuurlijk zal er naarmate de Campussen in Genk-Zuid en Genk-Noord vorm krijgen ook daar een vast Vitamientje aangeboden worden.

Menu Title