Opvoedingswinkel

Ouderschap. Veiligheid. Warmte.

Veilig en gezond opvoeden en opgroeien

De opvoedingswinkel organiseert informatie-avonden en workshops rond allerlei thema’s in verband met opvoeden en opgroeien. We schrijven en verzamelen degelijke foldertjes, stellen boeken rond tal van thema’s te beschikking en staan je ook te woord als je een opvoedingsvraag hebt. Wij noemen dat het pedagogisch advies.

Dit komt erop neer dat je onder vier ogen met een van onze opvoedingsconsulenten kan spreken over al je vragen rond de kinderen. Pedagogisch adviseren houdt in dat wij samen met jou je pedagogische handelen onderzoeken. Jij kent je kind het best en toch wil het hier of daar niet zo goed lukken. Waar heeft dat mee te maken? Kunnen we je een tip geven of een trick van de hand doen? Wat heb je al geprobeerd en is ook al gelukt in andere omstandigheden? Is er toch meer aan de hand dan je met dagelijks opvoeden de baas kan? Moet je opvoeden in een bijzondere situatie waar niet alles in je voordeel werkt?

Pedagogisch adviseren betekent dat we aan jouw kant gaan staan maar omdat we kunnen kijken, dingen kunnen opmerken die misschien aan jouw aandacht ontsnappen. Maar het betekent natuurlijk ook soms gewoon dat er vruchtbare men minder vruchtbare manieren zijn om met gedrag van je kinderen om te gaan en wij de tijd hebben gekregen om ons daarin te verdiepen.

Wij zijn goed opgeleid maar dat betekent niet dat we hulpverleners zijn. Wie naar ons komt beschouwen we als goede en bezorgde ouders die op zoek zijn naar dat beetje kennis en meekijken wat hier en nu een verschil kan maken.

Overigens: je hoeft niet eens naar ons toe te komen om een vraag te bespreken. Je kan gerust een mailtje sturen. Vergeet dan niet je postcode te vermelden.