waarom er een Tuttenboom in Genk is

Er was eens….een tijd dat door veel gezinnen de tut aan Sinterklaas werd meegegeven….

Voor een aantal kinderen was dit geen probleem, sommige kinderen waren er misschien nog niet klaar voor en werden wat in snelheid gepakt, andere ouders stelden het misschien nog een jaartje uit…

Een aantal jaren geleden introduceerde de opvoedingswinkel een Tuttenboom met bijhorend voorleesverhaal en aftelkalender. Hierdoor kan er op elk moment afscheid genomen worden van de tut wanneer kinderen er klaar voor zijn en de weg er naar toe wat voorbereid is. Samen met hun ouders kunnen kinderen de tut gaan ophangen in de boom waar de eekhoorn verder zorg voor zal dragen. Voor kinderen is afscheid nemen van de tut immers een grote stap. De tut heeft een hele tijd troost geboden en voor veiligheid gezorgd. En zo’n grote stap zetten verdient dan ook wel een (educatief) cadeautje in ruil waarvoor je in Campuso3 terecht kan.

Afgelopen woensdag was het de feestelijke verjaardag van de Tuttenboom en konden heel wat kinderen afscheid nemen van hun tut. Kijk zeker eens op de website van Campuso3 voor leuke sfeerbeelden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.